Uge 17 – video fra Future Talent Javier og Chrysa – farvel HS

GODDAG til Javier og Chrysa:

 I denne uges Magasinet Virker er der vedhæftet nogle videoer. Det er to praktikanter, som vi har et samarbejde med her i foråret, hvor de med et par ugers mellemrum er her i praktik på tre enkeltdage. De er studerende på Syddansk Universitet og er med i et projekt, som universitetet står for, og som hedder Future Talent Denmark. Projektet går ud på, at udenlandske studerende får tilbudt et praktikophold på en dansk virksomhed først og fremmest med det formål, at de lærer dansk virksomhedskultur at kende. I Danmark vil vi nemlig gerne have, at de udenlandske studerende, som vi bekoster en uddannelse på, bliver motiveret for at blive i Danmark – i hvert fald i en årrække – for at bidrage med deres arbejdskraft. Vi præsenterer hermed de to utroligt søde og dygtige studerende: Chrysa Moschou fra Grækenland og Javier Montero fra Spanien, som på videoerne giver deres besyv med på, hvad VækstModellen er for en størrelse. Begge vil gerne blive i Danmark – så kik på videoerne.

FARVEL til Heidi: 

Når man starter en udvikling, ved vi godt – i teorien – at vi må opgive kontrollen når udviklingen tager fart. Udvikling skaber udvikling og skaber mere behov for udvikling. OK – MEN når det gælder at skulle sige farvel til Heidi, som nu skal videre på sin udviklingsrejse, er det lidt sværere. TAK er kun et fattigt ord, og vi ønsker Heidi alt det bedste i hendes fortsatte udviklingsrejse mod nye horisonter og nye opgaver. Vi er utroligt glade for og stolte af at have været med på denne første del af rejsen. Vi kommer til at savne Heidis positivitet, ærlighed og indædte vilje til at indtage nye områder, gøre dem til sine og samtidigt udvikle både sig selv og MG-Udvikling. Vi har aldrig talt om ‘skånehensyn’ men mere sammen fundet veje til at komme videre. Vi ønsker Heidi det allerbedste på den næste del af udviklignsrejsen – vi bevarer kontakten og glæder os sammen med Heidi. Som Lars Lilholt synger: Flyv bare højere end vingerne bær’ – ved jorden at blive gør dig bare sær. Flyv op imod vinden! Når det bider i kinden, er du kommet nær… / Marianne Grønbæk og alle i MG-Udvikling

Vores sekretær takker af.

I denne uge siger vi farvel til vores sekretær, Heidi, som de fleste af jer nok er stødt på i telefonen, i mails, på kurser og uddannelser og på kontoret på Egedal. I den forbindelse sætter Heidi ord på sin tid hos os i MG-Udvikling:

“Efter fire år som sekretær hos MG-Udvikling er jeg nu klar til ”at flyve fra reden”.

Min ansættelse hos Marianne & Co. har ikke været en helt almindelig ansættelse – på flere forskellige måder.

Jeg startede op på kontoret i maj 2017 som en del af mit jobafklaringsforløb. Jeg har som følge af en trafikulykke et kronisk piskesmæld, som har gjort det nødvendigt for mig at genstarte mit arbejdsliv på nye betingelser. I forbindelse med mit afklaringsforløb blev jeg matchet op med MG-Udvikling – og hvilket match!

I løbet af 1½ år blev jeg jobafklaret, tilkendt fleksjob og fastansat hos Marianne (de af jer, der kender til jobafklaringsforløb i kommunalt regi, er sikkert bekendt med, at sådan en proces normalt godt kan vare ved i årevis).

Fra dag 1 har VækstModellen og de semantiske polariteter været mine faste følgesvende. Værktøjerne synliggjorde lynhurtigt mine fremskridt, udfordringer, ønsker, håb og drømme – og det gjorde skabelsen af min nye arbejdsidentitet til noget helt konkret og håndterbart.

Særligt VækstModellen gjorde, at vores samarbejde med kommune og Jobcenter fik et helt nyt fokus (og tempo). Alle vores møder blev effektive og konkrete (absolut en fordel, når hukommelsen og koncentrationen er en udfordring), og vi vidste hver især, hvilke aftaler, der var blevet indgået, og hvordan vi kom videre.

På det personlige plan blev det også en rejse – og en succesfuld én af slagsen. Marianne hjalp mig til at flytte mit fokus, når udfordringerne blev uoverskuelige. På den måde arbejdede vi struktureret med at udvikle på succeserne og ”slå et smut” uden om blokeringerne. Jeg er helt fra starten blevet taget imod som en hvilken som helst anden medarbejder, og der har ikke været særlig opmærksomhed på hverken mig eller min situation.

Min store udvikling kan også tilskrives Mariannes evne til lynhurtigt at spotte, hvordan jeg kunne udfordres. Jeg er blevet sendt på opgaver, som har givet sommerfugle i maven, men som også har givet mig kæmpe sejre – og åbnet for min tro på, at (næsten) alt er muligt. Det har kostet ikke blod, men sved og tårer at være kommet så langt – men det har været det hele værd.

Jeg er overbevist om, at hvis jeg ikke var blevet matchet op med Marianne og MG-Udvikling, så havde min nuværende situation set helt anderledes ud. At blive boostet med energi, optimisme og succeser har givet mig troen på, at der er masser af muligheder fremover for mig.

Nu er jeg klar til at møde nye udfordringer, og jeg er fuld af håb og tro på, at det med VækstModellen og MG-Udvikling i bagagen nok skal blive endnu en lærerig rejse.

De bedste hilsner Heidi Seeberg”

Næste VækstModel Kursus.

Vi starter vores næste 3-dages VækstModel Kursus op den 25.-26. maj 2021.

Kurset er vores “grunduddannelse” i brugen af VækstModellen. Kurset er velegnet til dig, der er ny bruger af VækstModellen.

Skal du med på holdet? Så læs mere om kurset på virker.dk eller tilmeld dig her: